0721-60 00 02 info@naturglimten.se

Majskyckling i japansk sojasås (4pers)

 

Ingredienser:

Kycklingfilé: 4 st

 

Sås:

Vitlök: 1 klyfta

Tomatpuré: 1 msk

Japansk soja (låg salt): 3 dl

Vatten: 1,5 dl

Sesamfrö: 0,5dl

Kycklingfond och peppar efter smak

 

Grönsaker:

Broccoli: ca 150 gr

Champinjoner: ca 70 gr

Morot (gärna i olika färger): ca 90 gr

 

Gör så här:

Sås: Finhacka vitlöken och fräs med tomatpurén. Häll i resten av ingredienserna och koka ihop.

Salta och peppra kycklingen, stek kycklingen så den får yta. Lägg den sen i en ugnsfast form och häll lite av sojasåsen på. Sätt in i ugnen på 125 grader tills en innertemperatur på 70 grader (ca 20-25 minuter)

Hacka grönsakerna och fräs i olja på hög värme.

Servera med nudlar till