Majskyckling i japansk sojasås (4pers)
Ingredienser:
Kycklingfilé: 4 st
Sås:
Vitlök: 1 klyfta
Tomatpuré: 1 msk
Japansk soja (låg salt): 3 dl
Vatten: 1,5 dl
Sesamfrö: 0,5dl
Kycklingfond och peppar efter smak
Grönsaker:
Broccoli: ca 150 gr
Champinjoner: ca 70 gr
Morot (gärna i olika färger): ca 90 gr
Gör så här:
Sås: Finhacka vitlöken och fräs med tomatpurén. Häll i resten av ingredienserna och koka ihop.
Salta och peppra kycklingen, stek kycklingen så den får yta. Lägg den sen i en ugnsfast form och häll lite av sojasåsen på. Sätt in i ugnen på 125 grader tills en innertemperatur på 70 grader (ca 20-25 minuter)
Hacka grönsakerna och fräs i olja på hög värme.
Servera med nudlar till